فهرست مطالب این نوشتار
Toggleعوارض ام آر آی
ام آر آی چیست؟
ام آر آی (MRI) یک تکنولوژی تصویربرداری غیر تهاجمی می باشد که تصاویر سه بعدی بدون استفاده از اشعه تولید می کند. این تصاویر اغلب برای تشخیص بیماری ها و انتخاب بهترین درمان استفاده می شود.
عوارض ام آر آی
در ام آر آی (MRI) به دلیل اینکه از اشعه خطرناکی استفاده نمی شود عوارضی به همراه ندارد. در ام آر آی از یک میدان مغناطیسی و امواج رادیویی استفاده می شود که برای فرد خطری به همراه ندارد. با این حال به دلیل استفاده از میدان مغناطیسی در ام آر آی، ان را نمی توان در بیماران با شرایط زیر به کار برد:
- بیماران دارای دستگاه تنظیم کننده ضربان قلب یا پیس میکر
- دستگاه های پروتز مخصوص
- کاشت حلزون گوش
- کلیپس های جراحی
- بعضی دستگاه های ضد بارداری داخل رحمی
- هر گونه ایمپلنت های فلزی که برای درمان شکستگی استخوان ها کاربرد دارند.
- نورواستیمولاتور: این ابزار جهت کنترل عضلات در بیماران فلج قطع نخاع و فلج های عضلانی کاربرد دارد.
همچنین در صورتی که قصد انجام ام آر آی دارید نباید وسایل زیر را با خود به داخل اتاق ام آر آی بیاورید
- اشیای فلزی
- کارت های اعتباری
- جواهرآلات
- لباس هایی که دارای هرگونه فلزی باشند.
- کلیپس و گیره مو
- ساعت
- کمربند
- و….
توجه به این نکته نیز حائز اهمیت می باشد که در صورتی که باردار هستید یا مشکوک به بارداری هستید پیش از زایمان ام آر آی انجام ندهید زیرا ممکن است باعث بروز اختلالاتی در جنین شود.
ام آر آی به طور کلی برای بیماران مبتلا به صرع نیز توصیه نمی شود.
همچنین در صورتی که از ماده رنگی کنتراست در ام آر آی استفاده شود خطر واکنش آلرژیک نسبت به این ماده وجود دارد. بنابراین بیمارانی که به ماده کنتراست حساسیت دارند باید به رادیولوژیست یا تکنسین اطلاع دهند. ماده کنتراست ممکن است بر روی بیماری هایی نظیر آلرژی، آسم، کم خونی، فشار خون پایین و بیماری های سلول داسی شکل تاثیر منفی بگذارد.
عوارض دیگر هم بستگی به سایر شرایط خاص پزشکی دارد. بنابراین برای اینکه اطمینان حاصل کنید بهتر است قبل از ام آر آی با پزشک خود مشورت کنید.
ام آر آی در چه مواردی کاربرد دارد؟
ام آر آی می تواند برای ارزیابی مشکلات مغز، گردن و نخاع استفاده شود. همچنین می تواند به پزشکان در تشخیص بیماری های مرتبط با قفسه سینه، قلب، شکم، مفاصل و رگ های خونی کمک کند.
تفاوت ام آر آی و سی تی اسکن
- در سی تی اسکن به منظور تصویر برداری از بدن، از اشعه ایکس با مقدار بسیار کم استفاده می شود ولی در ام آر آی به منظور تصویربرداری از هیچ گونه اشعه ای استفاده نمی شود بلکه از امواج بی خطر رادیویی برای تهیه تصاویر استفاده می شود.
- ام آر آی از بافت های بدن مانند غضروف، تاندون ها و رگ ها تصاویر دقیق تری ارائه می دهد.
- تصویر برداری در سی تی اسکن به صورت لایه به لایه می باشد.
سایر خدمات مرکز تصویربرداری پزشکی نماطب عبارتند از:
سلام من دیروز ام آر آی مغزی و گردن انجام دادم بعد از ۵ ساعت آزمایش خون دادم و تیروئید شده ۱۲ در صورتی که من اصلا تیروئید نداشتم امکان داره از عوارض ناشی از ام آر آی باشه با توجه به این که غدد لنفاوی در گردن هستند؟
وقت بخیر
ام ار ای یکی از بی خطر ترین روش های تصویر برداری است و تاثیری بر اندام نمی گذارد. ولی استرس حضور در تونل دستگاه برای بعضی بیماران می تواند باعث افکار منفی درباره MRI گردد. لذا پیشنهاد میشود که با پزشک معالج خود مشورت و در صورت لزوم آزمایش خون خود را تکرار بفرمایید.
با سلام، من دیروز ام ار آی سینه دادم با تزریق بود، بلافاصله بعد از ام ار ای کمی احساس گیجی داشتم ولی بعد از یکی دو ساعت رفع شد، اما امشب حالت منگی دارم مثل کسی که چندین ساعت در هواپیما یا ماشین بوده سرم سنگینه و حس عجیبی دارم، خیلی میترسم... آیا این مورد از عوارض دستگاه و یا تزریق ماده است؟ آیا این ماده برای بدن خطرناک است؟ من سابقه فشار مایع گوش میانی و سرگیجه هم دارم، لطفا راهنمایی بفرمایید ممنون میشم
وقت بخیر
در صورتی که گیجی یا احساس تهوع برطرف نشد به پزشک مراجعه و یا با پزشک معالج مشورت نمایید.
معمولا عوارض داروهای MRI بعد از تزریق دارو حداکثر تا ۲ ساعت بعد از تزریق بوده و بعد از ان برطرف می شود.
سلام من خانم ۳۰ ساله هستم امروز برای گردن ا ار ای رفتم بعد از انجام مراحل عکس برداری سردرد و منگی احساس میکنم با مسئول مرکز صحبت کردم گفتن سردرد عادی هست مسکن بخور ممنون میشم راهنمایی کنید
با سلام
mri بدون تزریق عوارضی برای بیماران به وجود نمی آورد
در صورتی که سردردتان با مسکن برطرف نشد به پزشک معالج خود مراجعه نمایید
سلام
ماده تزریقی MRI خطرناکه؟
اگه از بدن دفع نشه خطرناکه؟
وقت بخیر
دارو یکی از بی خطر ترین داروهای حاجب در جهان می باشد و معمولا عوارضی برای بیماران به وجود نمی آورد و با نوشیدن مایعات فراوان از بدن دفع می شود.
لازم به ذکر است در بیماران دارای نارسایی کلیوی ویا حساسیت های مفرط به مواد حاجب می باسیتی با مشاوره پزشک معالج مصرف شود.
سلام من الان از بیمارستان سینا که برای ام ار ای مغز رفته بودم برمیگردم حدود نیم ساعت توی دستگاه بودم یکبار تمام عکسام خراب شد چون سرم را تکان داده بودم و مجدد ازم عکس گرفتند همه اش نگران بودم اگه اون بیرون خدایی نکرده اتفاقی بیفته من این تو چه خاکی باید بر سرم کنم بچه ام چهارسال پشت کنکور تجربی بود و میگفت واسه سلول های خاکستری مغز ضرر داره و دیگه سلولها قابل ترمیم یا بازیافت نیستند بخصوص اینکه دوبار اینکار رو انجام دادم میخواهم بدانم آیا واقعا این امواج برای انسان ضرر جدی دارد یا نه !؟اما تجربه خوبی بودم باید قدر داشته هامونو داشته باشیم در یک کلام خدایا شکرت
سلام.وقت بخیر.بنده کارشناس رادیولوژی هستم...خیر...نگران نباشید....هنوز برای ام آر آی خطری کشف نشده در علم....در ام آر آی بر خلاف سی تی اسکن از امواج خطرساز استفاده نمیشه....