فهرست مطالب این نوشتار
Toggleتفاوت سی تی اسکن با ام آر آی
کاربرد ام آر آی و سی تی اسکن چیست؟
ام آر آی و سی تی اسکن چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند؟
در ادامه با ما همراه باشید تا تفاوت ام آر آی با سی تی اسکن را برایتان شرح دهیم.
ام آر آی چیست؟
ام آر آی از روش های تصویربرداری پزشکی می باشد که به پزشکان کمک بسیاری می کند.
در این روش از دستگاه خاصی استفاده می شود که تولید کننده امواج و مغناطیسی بی خطری می باشد. سپس بیمار در این میدان قرار می گیرد و تصاویر متعددی از بافت های درونی بدن به دست می آیند که به تشخیص پزشکان در یافتن بیماری ها کمک شایانی می کند.
سی تی اسکن چیست؟
سی تی اسکن هم مانند ام آر آی نوعی تکنولوژی پیشرفته می باشد که با تهیه تصاویر متعدد از بافت های درونی بیمار می تواند به پزشکان در تشخیص بیماری ها کمک بسیاری کند. سی تی اسکن می تواند در ارزیابی ضایعات سیستم های ایمنی بدن به خصوص استخوان ها موثر باشد.
در حال حاضر تصاویر تهیه شده توسط سی تی اسکن بسیار باکیفیت می باشند و سرعت انجام آنها بالاست به طوری که انجام سی تی اسکن زمان زیادی را نمی گیرد.
تفاوت های ام آر آی و سی تی اسکن چیست؟
ام آر ای دستگاهی می باشد که با استفاده از امواج رادیویی و مغناطیسی تمام اتم های موجود در بدن انسان را آهنربایی می کند سپس تصاویر آنها را ثبت می کند. این تکنولوژی می تواند در تشخیص اولیه بیماری ها بسیار موثر باشد به عنوان مثال تنها چند دقیقه پس از سکته مغزی می توان محل دقیق سکته و نوع درمان را برای آن تعیین نمود. همچنین این روش در تشخیص اولیه سرطان ها نیز بسیار موثر می باشد.
در کشورهای پیشرفته جهان از ام آر آی به منظور شناسایی ناحیه ای از مغز که مسوول اعتیاد است نیز استفاده می شود و گاهی پزشک پس از شناسایی این نواحی، با انجام جراحی های ظریف این قسمت ها را از بین می برد.
سی تی اسکن قادر است تصاویر را به صورت برش خورده تهیه کند و می تواند در بررسی بیشتر ماهیت بافت ها و عمکرد آنها موثر باشد. همچنین با تزریق ماده حاجب در سی تی اسکن می توان حتی عروق را هم مشاهده و بررسی کرد.
در اغلب موارد بیمارانی که تنگی عروق دارند بدون نیاز به آنژیوگرافی می توانند بررسی شوند و پس از آن تصمیم به انجام بای پس عروقی یا سایر درمان ها گرفت. علاوه بر آن بررسی کبد با سی تی اسکن به راحتی امکان پذیر است.
در ام آر آی برخلاف سی تی اسکن از اشعه ایکس استفاده نمی شود و در این روش از امواج رادیوفرکوئنسی بی خطر استفاده می شود به طوری که ام آر آی حتی در بارداری هم قابل انجام است در صورتی که سی تی اسکن در بارداری ممنوع می باشد. البته میزان اشعه ایکس در سی تی اسکن هم بسیار محدود می باشد ولی از این نظر تفاوت هایی با یکدیگر دارند.
به همراه داشتن اجسام فلزی و کارت بانکی حین استفاده از ام آر آی ممنوع می باشد و در صورتی که فرد دارای دستگاه ضربان ساز قلب باشد برایش خطرساز می باشد ولی به همراه داشتن اجسام فلزی در سی تی اسکن خطرناک نیست فقط ممکن است عکس را خراب کند.
هر بار سی تی اسکن معمولا ۲ تا ۵ دقیقه زمان می برد در صورتی که ام آر آی ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان می برد.
نتیجه گیری
در این مقاله ام آر آی و سی تی اسکن را به طور مفصل شرح دادیم و تفاوت ها و مزایای هریک را نسبت به دیگری عنوان کردیم. در نهایت انتخاب هرکدام از این روش ها با توجه به تشخیص پزشک متخصص صورت می گیرد.
سلام، یه سوالی داشتم، وقتی ما MRI داریم، عکس رادیو گرافی داریم، نتیجه اسکن هسته ای هم داریم و نتیجه آزمایش خونو و ادرار و غیره داریم و همچنین نتیجه سونوگرافی هم داریم، ممکنه نیاز به سیتی اسکن هم باشه؟
ما تمام این مدارکو بردیم پیش یه دکتر و ایشون گفت باید سی اسکن هم انجام بشه. البته قابل توجه اینکه در بیمارستان خصوصی خودش بودیم. ممنون میشم بفرمایید با وجود تمام این مدارک سیتی چه کمکی به تشخیص بهتر در ناحیه ستون فقرات میکنه.
وقت بخیر
بهتر است با پزشک دیگری هم در مورد شرایط بیمارتون مشورت کنید.
با سپاس فراوان، مطالب ارزشمندی یود، استفاده بردیم.
وقت بخیر
با تشکر از شما