تهران، خیابان سپاه، بین پل چوبی و میدان سپاه، شماره 116

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

عوارض سی تی اسکن

شما اینجا هستید:

عوارض-سی-تی-اسکن

عوارض سی تی اسکن

آیا سی تی اسکن بدن عوارضی هم دارد؟ آیا سی تی اسکن می تواند منجر به بروز سرطان شود؟ این سوالات ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد و نگرانی هایی را برایتان به وجود آورده باشد. در این مقاله قصد داریم به بررسی این موضوعات بپردازیم.

عوارض-سی-تی-اسکن
عوارض-سی-تی-اسکن

کاربرد سی تی اسکن چیست؟

همانطور که می دانید سی تی اسکن برای تصویر برداری از اندام و بافت های داخلی بدن افراد کاربرد دارد و روشی است که به پزشکان در تشخیص بسیاری از بیماری ها و سرطان ها از جمله سرطان مغز و سرطان ریه کمک بسزایی می کند بنابراین می توان آن را به عنوان دستآورد مهمی در علم پزشکی دانست.

ولی گاهی ممکن است افرادی به دلیل عدم آگاهی کافی دچار نگرانی هایی در رابطه با خطرناک بودن سی تی اسکن شوند. بنابراین قصد داریم اطلاعاتی درباره آن و خطرات احتمالی اش دهیم.

عوارض سی تی اسکن

سی تی اسکن روش بسیار کم خطری است که هیچ گونه عارضه جدی برای فرد ایجاد نمی کند. تنها گاهی اوقات افرادی که سی تی اسکن انجام می دهند ممکن است دچار  خارش، جوش و کهیر در پوست یا احساس گرما در بدن شوند. در بیشتر مواقع این مشکلات به طور خود به خود و پس از مدت کوتاهی از بین می روند ولی در صورت لزوم برای تسریع بهبود این علائم می توان از آنتی هیستامین ها استفاده کرد.

بنابراین می توان عنوان کرد که اشعه سی تی اسکن عارضه جدی برای فرد ایجاد نمی کند ولی در صورتی که خانمی بارداری باشد و در معرض اشعه سی تی اسکن قرار گیرد می تواند برای جنین خطرناک باشد و عوارض نامطلوبی ایجاد کند. بنابراین لازم است خانم های باردار قبل از انجام سی تی اسکن این موضوع را به پزشک خود اطلاع داده و مشورت کنند.

مزایای سی تی اسکن

  • سی تی اسکن یک روش تصویر برداری دقیق می باشد که برای بیمار دردی ایجاد نمی کند ولی در گذشته از روش هایی مانند آنژیوگرافی به منظور تصویر برداری از داخل بدن استفاده می شد که به دلیل تزریق سوزن برای بیمار دردناک بود.
  • سی تی اسکن به راحتی می تواند استخوان ها را ببیند و مشکلات آنها را مشخص کند.
  • روش سی تی اسکن بسیار سریع قابل انجام است و در مواقع اورژانسی بسیار کارایی دارد.
  • نسسبت به ام آر آی، سی تی اسکن کمتر نسبت به حرکت بیمار حساس است.
  • با استفاده از سی تی اسکن می توان بیوپسی و نمونه برداری از بافت های بدن را انجام داد.
  • پس از انجام سی تی اسکن بیمار دچار عارضه خاصی نمی شود و روشی بسیار کم خطر برای تصویربرداری از درون بدن محسوب می شود.
  • این روش یک روش تصویربرداری دقیق با قیمت مناسب می باشد.
  • پس از سی تی اسکن هیچ اشعه ای در بدن بیمار باقی نمی ماند.

بنابراین می توان نتیجه گرفته مزایای سی تی اسکن نسبت به عوارض و معایب آن بسیار کمتر می باشد و قرار گرفتن افراد در برابر اشعه سی تی اسکن موجب سرطان یا عوارض نامطلوب نمی شود ولی در برخی موارد مانند بارداری باید از انجام سی تی اسکن خودداری کرد.

سایر خدمات مرکز تصویربرداری پزشکی نماطب عبارتند از:

رادیولوژی

ام آر آی

سنجش تراکم استخوان

سونوگرافی بارداری

5 1 رای
امتیازدهی به این پست
guest

4 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اصغر صدیقی
اصغر صدیقی
۱۴۰۲/۰۸/۰۶ ۱۹:۰۷

همراهی بیمار در اتاق سی تی اسکن چقدر خطرناک است ؟

علیرضا
علیرضا
۱۴۰۱/۰۲/۲۱ ۱۳:۳۳

سلام
متاسفانه خیلی ساده درباره عوارض سی تی اسکن صحبت شده درصورتی که عوارض جدی مثل سرطان را میتواند به دنبال داشته باشد. لطفا کمی بیشتر پژوهش و مطالعه کنید.

سارا
سارا
پاسخ به  علیرضا
۱۴۰۲/۰۶/۱۹ ۰۰:۳۶

دقیقا