تهران، خیابان سپاه، بین پل چوبی و میدان سپاه، شماره 116

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

سی تی اسکن قلب

شما اینجا هستید:

سی-تی-اسکن-قلب

سی تی اسکن قلب

سی تی اسکن قلب چه کاربردی دارد؟

تصاویر پردازش شده یا سی تی اسکن قلب روشی است که در آن با استفاده از اشعه ایکس تصاویری دقیق از قلب و رگ های خونی به دست می آید.

۱-   در این آزمایش که اسکن کلسیم کرونری نامیده می شود به این منظور استفاده می شود که متوجه شویم آیا شما تولید کلسیم در شریان های خود دارید یا خیر.

۲-   آنژیوگرافی سی تی اسکن هم به منظور بررسی شریان هایی که مسوول خونرسانی به قلب هستند مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش در صورتی که مسیر شریان ها محدود یا مسدود باشد مورد بررسی قرار می گیرد.

۳-   این آزمایش گاهی اوقات با ترکیبی از اسکن آنوریسم آئورت شکمی یا شریان های ریوی انجام می گیرد تا مشکلات مربوط به این ساختارها هم مورد بررسی قرار گیرند.

سی-تی-اسکن-قلب
سی-تی-اسکن-قلب

سی تی اسکن قلب به چه دلایلی انجام می گیرد؟

پزشک شما ممکن است به دلایل زیر برای جستجوی مشکلات خاصی شامل موارد زیر سی تی اسکن قلب را برای شما توصیه نماید:

۱-   بیماری های قلبی مادرزادی یا نقص های قلبی در هنگام تولد

۲-   تولید یک ماده سخت که به عنوان پلاک چربی شناخته می شود و ممکن است باعث مسدود شدن عروق کرونر شما شود.

۳-   وجود نقص یا آسیب در دریچه های قلب

۴-   وجود لخته های خون در داخل قلب

۵-   تومورها در داخل قلب یا روی آن

سی تی اسکن قلب یک آزمایش معمول برای افراد مبتلا به مشکلات قلبی است. این آزمایش به این دلیل انجام می شود تا دکتر شما به مشاهده ساختار قلب و عروق خونی مجاور آن بدون ایجاد هر گونه برش بپردازد.

 

سی تی اسکن قلب چگونه انجام می گیرد؟

در سی تی اسکن قلب از شما خواسته می شود بر روی یک تخت مخصوصی دراز بکشید سپس به داخل دستگاه سی تی اسکن می روید.

۱-   شما به پشت دراز کشیده به طوری که پاها و سرتان خارج از دستگاه اسکنر قرا می گیرد.

۲-   تکه های کوچک، به نام الکترود روی قفسه سینه شما قرار داده می شود و به یک دستگاه متصل می شوند که از طریق آن فعالیت الکتریکی قلب شما ثبت می شود. برای کاهش سرعت ضربان قلب ممکن است به شما دارو داده شود.

۳-   هنگامی که شما داخل اسکنر هستید، دستگاه پرتو اشعه ایکس اصراف شما می چرخد.

در این حالت یک کامپیوتر تصاویر جداگانه از منطقه بدن شما ایجاد می کند که در موارد زیر کاربرد دارد:

۱-   این تصاویر را می توان ذخیره کرد و بر روی یک مانیتور مشاهده کرد یا روی فیلم چاپ شد.

۲-   مدل های سه بعدی از قلب ایجاد می شود.

همچنین شما باید در حین سی تی اسکن قلب آرام باشید، زیرا حرکت باعث ایجاد تصاویر تار شده می شود. ممکن است به شما گفته شود نفس خود را برای مدت کوتاهی حبس کنید.

همچنین کل زمان سی تی اسکن قلب حدود ۱۰ دقیقه طول می کشد.

 

پس از سی تی اسکن قلب چه اتفاقی می افتد؟

پس از سی تی اسکن قلب شما می توانید به فعالیت های عادی زندگی خود بپردازید. فقط ممکن است کمی بدنتان خشک شود که نوشیدن آب می تواند روند بهبود شما را تسریع کند.

سپس با توجه به تصاویر به دست آمده پزشک شما در مورد تغییرات و درمان هایی که باید انجام شود به شما توصیه های لازم را می کند.

نتیجه گیری

در این مقاله به بررسی دلایل انجام سی تی اسکن قلب و روند انجام آن پردیختیم. در حال حاضر سی تی اسکن قلب از موثرترین روش ها جهت یافتن مشکلات قلبی می باشد که در میان سایر روش های پزشکی جایگاه ویژه ای نیز دارد. همچنین شما عزیزان برای اطلاع از هزینه سی تی اسکن می توانید با شماره های مندرج در سایت تماس حاصل فرمایید.

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به این پست
guest

1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
افسون
افسون
۱۴۰۰/۰۸/۲۲ ۱۲:۴۱

سلام من ۳۰سالمه ودوتافرزنددارم چندسالی هست تپش قلب دارم قبلاکمی تنگی نفس داشتم بخاطرپنیک ولی احساس میکنم زمان فعالیت نفس کم میارم وزودخسته میشم وتپش قلبم بالامیره وقتی دمای خونه بالاست وتوفضاهای بسته وگرم احساس خفگی میکنم توهوای آلوده بشدت احساس خفگی دارم موقع عصبانیت زیربغل سمت چپم دردمیگیره ومیزنه به شونه هام وگاهی به دستم وبعدازخوردن آرامبخش بهترمیشم گاهی باخوردن آسپرین بهترمیشم نیازی هست که سی تی بشم چون تواکوچیزی نشون ندادجزگشادی دریچه وتپش قلب بالاتست ورزش هم نتونستم بدم وقتی ارتفاع تردمیل روبلندکردن نفس کردم آوردم وبیشتراز۲دقیقه نتونستم بدوم وبعدش نفسم بالانمیومدلطفاراهنماییم کنیدتشکر