فهرست مطالب این نوشتار
Toggleسونوگرافی های دوران بارداری
سونوگرافی های دوران بارداری به این شکل انجام می شود که از امواج صوتی با فرکانس بالا جهت اسکن حفره شکم و لگن زنان و ارائه دادن تصاویری از جنین و جفت صورت می گیرد .
دلایلی که باعث می شود سونوگرافی در بارداری انجام شود شامل موارد ذیل می شود
- تشخیص بارداری پوچ یا بارداری خارج از رحمی
- شنیدن ضربان قلب جنین
- تعیین سن بارداری
- ارزیابی احتمال بارداری غیر عادی و وجود نقص عضو جنین
- تشخیص چند قلو زایی
- مشخص کردن تاریخ حاملگی و مرحله های رشد و سلامت جنین
- شناسایی محل جفت و حرکت های جنین
نوگرافی پیش از تولد نوزاد به پزشک کمک می کند تا اطلاعات بسیار مهمی در رابطه با پیشرفت مرحله های بارداری و سلامت نوزاد به دست آید . در طی این تست تکنسین سونوگرافی امواج صوتی را با فرکانس بالا به داخل رحم ارسال می کند. این امواج بعد از اینکه به جنین می رسد مجددا بازگشت دارد . و بعد کامپیوتر انعکاس امواج صوتی را به تصاویر ویدئویی تبدیل می کند که شکل و وضعیت حرکت های جنین را نشان می دهد
انواع سونوگرافی در دوران بارداری
- سونوگرافی استاندارد که در این نوع سونوگرافی با قرار گرفتن یک ابزار روی شکم جهت تولید تصاویر دو بعدی از جنین در زمانی که رشد می کند انجام می شود .
- سونوگرافی واژینال در این سونوگرافی به وسیله یک پروب ترانسدیوسر منحصر به فردی در درون واژن جهت تولید تصویرهای سونوگرام استفاده می شود . سونوگرافی واژینال در بیشتر مواقع در روزهای اول بارداری صورت می گیرد.
- سونوگرافی پیشرفته این سونوگرافی مشابه سونوگرافی استاندارد می باشد اما منظور از آن ارزیابی یک اختلال کوچک به وسیله از تجهیزات پیچیده تر می باشد .
- سونوگرافی داپلر در سنوگرافی داپلر تغییرات اندکی فرکانس امواج صوتی را در زمان برگشت از جسم هایی که در حال حرکت هستند مانند سلول های خون اندازه گیری می کند .
- سونوگرافی سه بعدی در این سونوگرافی از یک پروب و برنامه مخصوصی جهت تولید تصویرهای سه بعدی از جنین در حال رشد استفاده می شود .
- سونوگرافی چهار بعدی این سونوگرافی توسط اسکنر ویژه ای جهت رویت چهره و حرکت های نوزاد پیش از زایمان استفاده می شود .
اکوکاردیوگرافی یعنی همان اکوی قلب جنین می باشد و در این سونوگرافی از امواج صوتی جهت بررسی آناتومی و کارکرد قلب استفاده می شود . این روش جهت بررسی نقایص مادرزادی احتمالی قلب جینی صورت می گیرد.
- سونوگرافی NT
سونوگرافی NT یعنی مایع شفاف گردن می باشد که در پشت گردن جنین جمع می شود . این مایع را می توان به وسیله از سونوگرافی NT بین هفته یازدهم تا هفته سیزدهم به علاوه شش روز از حاملگی جهت تشخیص سندرم بارداری انجام داد .
- سونوگرافی آنومالی
سونوگرافی آنومالی که به عنوان اسکن میانی بارداری معروف می باشد . این سونوگرافی به پزشک این زمینه را فراهم می سازد تا از جنین و رحم ارزیابی دقیقی شود . هدف مهم این سونوگرافی بررسی طبیعی بودن مسیر رشد جنین می باشد نه تعیین جنسیت .
در زمان بارداری تست سونوگرافی جهت دلایل ذیل انجام می شود
- ضربان قلب جنین ارزیابی و بررسی شود .
- سایز جنین اندازه گیری شود .
- احتمال اینکه مادر دارای دو قلو باشد تشخیص داده شود
- قسمت و محل جفت ارزیابی شود .
- مایع آمنیوتیک در رحم اندازه گیری شود
- اختلالات فیزیکی و مشکلات جنین بررسی شود .
- سونوگرافی تعیین جنسیت که جهت دختر و پسر بودن جنین انجام می شود . که این سونوگرافی در اواسط بارداری یعنی هفته ۱۶ تا ۲۰ بارداری انجام می شود .
[…] از سونوگرافی ها در حین دوران بارداری انجام می شود. سونوگرافی های دوران بارداری نه تنها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است بلکه می […]