فهرست مطالب این نوشتار
Toggleسونوگرافی سرطان سینه
آیا تاکنون احساس کرده اید در سینه تان توده ای دارید؟ برای تشخیص آن چه کاری انجام داده اید؟ آیا این توده ها خطرناک هستند؟
در ادامه با ما همراه باشد تا شما را با روش های تشخیص تومورهای سینه آشنا کنیم.
در سال های اخیر سرطان سینه در میان بانوان بسیار گسترش یافته است به طوری که میانگین سنی ابتلا به این نوع سرطان رو به کاهش است. با توجه به اینکه در سنین پایین ۴۹ سال تشخیص سرطان سینه با استفاده از ماموگرافی مشکل است می توان از سونوگرافی به منظور مشاهده تومورهای سرطانی سینه استفاده کرد که این روش به عنوان روش مکمل تشخیصی به کار برده می شود و نیاز است به همراه سونوگرافی، ماموگرافی هم انجام شود تا از نتیجه به دست آمده اطمینان حاصل شود.
دلایل ابتلا به سرطان سینه
- سابقه سرطان سینه در اقوام به خصوص مادر، خواهر یا دختر
- در صورتی که اولین زایمان در سن بالای ۳۵ سال باشد.
- مشکلات نازایی
- افزایش وزن پس از یائسگی
- یائسگی دیرتر از زمان موعد
- رژیم غذایی نامناسب و مصرف بیش از حد چربی حیوانی
علائم سرطان سینه
- وجود توده های سفت در سینه که اغلب بدون درد هستند. اما باید توجه کنید که تشخیص خوش خیم یا بدخیم بودن این توده ها بر عهده پزشک می باشد.
- ترشحات به رنگ های مختلف سفید، قهوه ای، آبی، قرمز و یا بدون رنگ از نوک پستان می تواند نشانه سرطان سینه باشد. در صورتی که ترشح خونی یا به همراه غده ای در سینه باشد احتمال سرطان سینه افزایش می یابد.
- تغییرات پوست به صورت فرورفتگی یا کشیدگی پوست می تواند نشانه سرطان پستان باشد اما این تغییرات دال بر سرطان قطعی نیستند و گاهی در اثر بیماری های خوش خیم پستان مشاهده می شوند و تنها با معاینه پزشک قابل تشخیص هستند.
- تغییرات در نوک پستان مانند قرمزی و خارش نوک پستان، پوسته پوسته شدن یا ترک خوردن آن می تواند نشانه ای از سرطان سینه باشد.
- گاهی بزرگی بیش از حد یک تومور منجر به بزرگتر شدن یک سینه و عدم تقارن در آنها می شود. البته برای تشخیص سرطانی بودن این تومورها باید فرد توسط پزشک معاینه شود. چون ممکن است بزرگ شدن پستان در اثر ضربه ناگهانیف تجمع شیر و کیست های بزرگ در سینه یا التهاب باشد.
- بزرگی غددلنفاوی زیر بغل هرچند دلیل قطعی برای سرطان سینه نیست ولی بهتر است در این موارد فرد توسط پزشک معاینه شود.
تشخیص سرطان سینه
گاهی خانم ها احساس می کنند در سینه شان توده ای وجود دارد و لازم است به پزشک مراجعه کنند. پس از مراجعه به پزشک براساس سن بیمار لازم است اقداماتی جهت تشخیص توده ها انجام شود. معمولا در سنین کمتر از ۴۰ سال فقط سونوگرافی برای تشخیص تومور سینه انجام می شود در حالی که در سنین بالای ۴۰ سال بهتر است به همراه سونوگرافی، تست ماموگرافی هم انجام شود.
درمان تومور سینه
پس از تشخیص تومور توسط سونوگرافی در سینه، در صورتی که توده کیستیک باشد لازم است فرد ۳ ماه بعد هم مجددا سونوگرافی را انجام دهد تا در صورتی که توده در حال رشد بود اقدام درمانی مناسبی انجام شود. معمولا در این حالت روش آسپیره انجام می شود یعنی مایع کیست با بی حسی موضعی از طریق سوزن از سینه خارج می شود.
نتیجه گیری
هر چند ماموگرافی روش مناسبی برای تشخیص سرطان سینه محسوب می شود ولی به منظور تشخیص دقیق بیماری به خصوص در سنین پایین تر سونوگرافی هم توصیه می شود.
سایر خدمات مرکز تصویربرداری پزشکی نماطب عبارتند از: