تهران، خیابان سپاه، بین پل چوبی و میدان سپاه، شماره 116

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

سونوگرافی رحم و تخمدان

شما اینجا هستید:

سونوگرافی رحم و تخمدان

سونوگرافی رحم و تخمدان

سونوگرافی رحم و تخمدان جهت تشخیص بیماری های رحم وضمائم مانند کیست تخمدان – سرطان رحم – سرطان دهانه رحم و … استفاده می شود .

یکی از راه های اینکه بتوان بسیاری از بیماری ها را تشخیص داد انجام سونوگرافی می باشد . این راه تشخیصی جهت ارزیابی رحم – تخمدان ها و محیط کلی لگن جهت تشخیص دادن بیماری هایی همچون فیبروم رحم – توده های خوش خیم و بدخیم رحمی – کیست های عادی و غیر عادی تخمدان ها – عفونت های لگن استفاده می شود . اغلب سونوگرافی ها از روی شکم صورت می گیرد اما در مواقعی که این ارزیابی از داخل کانال واژن صورت می گیرد که به آن سونوگرافی واژینال گفته می شود . این روش به وسیله یک ابزار بلند و ظریف که درون واژن وارد می شود اعضای لگنی ارزیابی می شود . با این حال که سونوگرافی رحم در تشخیص بیماری اغلب سرطان ها مانند سرطان رحم – سرطان تخمدان تاثیر گذار می باشد . به موقع تشخیص دادن و فوری سرطان دستگاه تناسلی زنان مخصوصا سرطان دهانه رحم با آزمایش پاپ اسمیر ممکن می باشد  .

سونوگرافی رحم و تخمدان چه کاربردهایی دارد

  • شکل – منطقه قرار گیری و نوع قرار گیری و سایز رحم و تخمدان ها ارزیابی می شود . به وسیله سونوگرافی تخمدان ها پزشک رادیولوژیست این زمینه را فراهم می کند که زمان قطعی رسیدن تخمک ها به بلوغ نهایی و نیز هنگامی که زن تخمک گذاری می کند اطلاعات دریافت کند . به همین دلیل سونوگرافی یکی از مهم ترین و اساسی ترین اصول در درمان ناباروری و نازایی می باشد .
  • ارزیابی قطر رحم – وجود مایع یا توده در رحم – لوله های فالوپ یا نزدیک مثانه
  • بررسی ضخامت و گردن رحم
  • ارزیابی تغییر فرم احتمالی در مثانه
  • ایجاد بارداری خارج از رحمی

مراقبت های قبل از سونوگرافی رحم

  • در قدم اول پیش از انجام هر نوع سونوگرافی دیگری اگر دارای عمل های جراحی در گذشته بوده اید می بایستی به پزشک خود اطلاع دهید.
سونوگرافی رحم و تخمدان
سونوگرافی رحم و تخمدان
  • می بایستی آب زیادی مصرف شود تا مثانه پر شود چون مثانه پر همچون یک ذره بین عمل می کند و سبب می شود تصویر شفاف و روشن تر شود . و به علاوه این مسئله ، مثانه پر گازهای روده را که برای سونوگرافی یک نوع عامل خارجی محسوب می شود به بالا می راند و آن ها را از نواحی تصویربرداری دور می کند . جهت این که مثانه پر شود می بایستی آب – آب میوه – چای و دیگر نوشیدنی ها مناسب می باشد و هیچ گونه احتیاحی به استفاده از داروهای ادرار آور نمی باشد .
  • زنانی که سونوگرافی بارداری تا هفته ۱۲ بارداری انجام می دهند مثانه می بایستی کاملا پر شده باشد اما برای ماه های بیشتر هیچ احتیاجی به این مسئله نمی باشد .
  • جهت انجام سونوگرافی واژینال مثانه نیمه پر هم کافی می باشد چون در این موقیت مثانه پر باعث مزاحمت می شود به همین دلیل در مواقعی که قرار است سونوگرافی از روی شکم صورت گیرد می بایست در قدم اول با مثانه پر به آزمایشگاه مراجعه شود . بعد از آن اندازه ای از ادار درون مثانه در صورت لزوم تخلیه می شود و سونوگرافی درون واژن صورت می گیرد .
  • سونوگرافی می بایستی از روی پوست و همراه با ژل مناسبی صورت گیرد . در حالی که موی زیادی در نواحی سونوگرافی وجود داشته باشد پیش از انجام سونوگرافی می بایستی به تمیز کردن آن اقدام کرد . به این دلیل که حتی موی بسیار کمی هم در این نواحی بر کیفیت سونوگرافی تاثیر می گذارد .
  • اگرچه زخم بازی وجود داشته باشد سونوگرافی صورت نمی گیرد چون ژل سونوگرافی سبب تحریک زخم یا آلودگی بیشتر آن می شود .

0 0 رای ها
امتیازدهی به این پست
guest

1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
trackback
زمان مناسب برای سونوگرافی رحم و تخمدان | سونوگرافی رحم و تخمدان | بهترین زمان سونوگرافی
۱۴۰۲/۰۱/۲۱ ۱۳:۴۲

[…] مجبور به انجام سونوگرافی رحم و تخمدان باشید معمولا این سوال پیش می آید که چه زمانی برای انجام […]