تهران، خیابان سپاه، بین پل چوبی و میدان سپاه، شماره 116

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

سونوگرافی تشخیص بارداری

شما اینجا هستید:

سونوگرافی تشخیص بارداری

سونوگرافی تشخیص بارداری

نحوه تشخیص بارداری به چه صورت می باشد؟ بهترین زمان تشخیص بارداری با سونوگرافی چه زمانی است؟ آیا سونوگرافی روشی مطمئن برای تشخیص بارداری می باشد؟

با ما همراه باشید تا به پاسخ این سوالات دست پیدا کنید؟

اولین و مهم ترین روش های تشخیص بارداری آزمایش خون می باشد. اما سونوگرافی نیز در تشخیص بارداری بسیار کمک کننده خواهد بود. در این سونوگرافی رشد طبیعی جنین به طور کامل مورد بررسی قرار می گیرد.

در سونوگرافی تشخیص بارداری چه مواردی مشخص می شود؟

سونوگرافی در مراحل اولیه بارداری ممکن است فقط ضخامت بالای دیواره رحم را نشان دهد که در این حالت باید در عرض چند هفته آینده تکرار شود. سونوگرافی توسط واژن در هفته های ۴-۵ و سونوگرافی توسط شکم در هفته های ۵-۶  حاملگی، به طور قابل اعتماد می تواند توده بارداری را مشخص کند. در انجام سونوگرافی از امواج صوتی با فرکانس بالا استفاده شده که این امواج از طریق وسیله ای که روی شکم و یا درون واژن است تولید و به بدن انتقال داده می شود. از اولین علامت حاملگی در سونوگرافی تشخیص ساک حاملگی می باشد، این تست ۳۲-۳۵ روز بعد از LMP در سونوگرافی ترانس ابدومینال انجام می شود.

تست های تشخیص بارداری

با توجه به شرایط فرد مراجعه کنند می توان از انواع روش ها برای تشخیص حاملگی استفاده کرد. برخی انواع روش ها برای تشخیص حاملگی عبارتند از:

  • بی بی چک که نوارهایی برای تست بارداری است.
  • دادن آزمایش خون بارداری
  • دادن آزمایش ادرار بارداری
  • با استفاده از سونوگرافی

سونوگرافی ترانس ابدومینال یا شکمی

در سونوگرافی ترانس ابدومینال مشاهده ساک حاملگی از وسط های هفته چهارم حاملگی، تشخیص کیسه زرده در هفته پنجم، رویت و اندازه گیری جنین از اواسط هفته پنجم و همچنین ضربان قلب جنین از شش هفته بعد از LMP امکان پذیر می باشد. در سونوگرافی ترانس واژینال این موارد معمولا ۴-۶ روز زودتر شناسایی می شود. کارایی سونوگرافی برای تعیین بارداری و طرز قرار گیری جنین، سن جنین، چند قلو بودن آن، دختر و پسر بودن جنین، سلام بودن اندام های آن، میزان مایع آمنیوتیک و محل قرار گیری جفت است. این موارد از طریق اندازه گیری برخی پارامترها مانند طول فمور و قطر بین آهیانه ای، اندازه دور شکم و طول اسکاپولار صورت می گیرد. حرکات های جنین و اعضای درونی آن را می توان در سونوگرافی دید و آن را مورد بررسی قرار داد. ضربان قلب جنین در هفته های ۵ تا ۶  بارداری قابل تشخیص است.

سونوگرافی تشخیص بارداری
سونوگرافی تشخیص بارداری

اندازه گیری BetaHCG در خون و ادرار

از روش های متداول در تشخیص حاملگی جستجوی هورمون hcg ( گنادوتروپین جفتی انسان) در ادرار و روش سرولوژی درخون است. این آزمایش ها برای اندازه گیری مقدار این هورمون ها در خون و ادرار می باشد. هورمون Hcg در هنگام حاملگی توسط سلول های (syncytiotrophoblast) جفت پلاسنتا تولید می شود و در داخل سرم خون و ادرار قابل تشخیص می باشد. پس از لقاح اسپرم و تخمک، تخمک لقاح شده به سمت رحم میرود و در جدار آن جایگزین می شود. دراین مرحله بین ۳ عدد سلول تروفوبلاستیک جفت ستیز شده و دارای عمری بین ۱۲ تا ۳۶ ساعت می باشد.

این هورمون در بارداری طبیعی پس از شش تا ده روز پس از لقاح در خون مادر بالا می رود. هورمون Hcg از جفت ترشح شده و اول در خون ظاهر شده و پس از آغاز متابولیزه شدن در ادرار منتشر می شود. در برخی موارد که حاملگی خارج از رحم اتفاق می افتد باید حتما آزمایش خون انجام گیرد.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به این پست
guest

0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها