تهران، خیابان سپاه، بین پل چوبی و میدان سپاه، شماره 116

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

رادیولوژی ستون فقرات چگونه انجام می شود؟

شما اینجا هستید:

رادیولوژی ستون فقرات در چند بخش انجام می شود؟

رادیولوژی ستون فقرات

آیا تا به حال دچار بیماری های یا اختلالاتی در ناحیه ستون فقرات شده اید؟

برای درمان و کاهش علائم ناشی از بیماری تان چه کرده اید؟

بله، حتما به پزشک متخصص مراجعه کرده و برای تشخیص های فیزیکی و بالینی دقیق اقداماتی انجام داده اید، امروزه رادیولوژی ستون فقرات یکی از بهترین ابزارهای تشخیصی پزشکان است که تصاویری واضح و دقیق از وضعیت بیمار به پزشک می دهد. در حال حاضر با توجه به حجم بالای سوالات شما مخاطبین عزیز و همیشه همراه ما بر آن شده ایم تا با نوشتاری، اطلاعاتی در خور با مطالعه منابع مختلف و معتبر علمی و توضیحات مرکز تصویربرداری پزشکی نماطب در اختیارتان قرار دهیم.

رادیولوژی ستون فقرات
رادیولوژی ستون فقرات

تعریفی مختصر از ستون فقرات

به طور خلاصه، ستون فقرات به عنوان لایه محافظتی و پشتیبانی وزن سر و گردن دستور تحرک اندام را صادر می کند. ستون فقرات از روی هم قرار گرفتن ۳۳ مهره ای تشکیل شده است، این ۳۳ مهره شامل ۷ مهره گردنی، ۱۲ مهره پشتی، ۵ مهره کمری، ۵ مهره خاجی و ۴ مهره دنبالیچه ای است که عمدتاٌ مهره های خاجی و دنبالیچه ای به یکدیگر پیوند خورده اند و در نتیجه استخوان واحدی را ایجاد کرده اند. در علم پزشکی هر مهره از ستون فقرات ا یک واحد می نامند. هر مهره هم با رباط های به یکدیگر وصل شده اند.

بیماری های شایع در ناحیه ستون فقرات

در این بخش به معرفی انواع مختلف بیماری و اختلالات کارکردی ستون فقرات می پردازیم، بسیاری از این بیماری ها با کمک ابزاری به نام رادیولوژی قابل تشخیص می باشند، همانطور که می دانید پزشک با تشخیصی صحیح و به هنگام می تواند درمان را آغاز کرده و بهبودی کامل را برای بیماران رقم بخورد. پس فرآیند تشخیص بیماری بسیار حائز اهیمت است و نباید به سادگی از کنار آن گذشت. در پاره از موارد هم متخصصین به نام و متبحر به طور همزمان از چندین روش تشخیصی استفاده می کنند.

برخی از بیماری های شایع ستون فقرات که با رادیولوژی تشخیص داده می شوند، دیسک کمر، شکستگی های ستون فقرات و مفاصل مرتبط با آن، عفونت ها، تومور ها، در رفتگی های مهره ها، روماتیسم ستون فقرات، اسکولیوز را شامل می شود.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره سنجش تراکم استخوان ، عملکرد دستگاه سی تی اسکن

رادیولوژی ستون فقرات چیست؟

از مهم ترین وسایل تشخیصی در بیماری های ستون فقرات و مهره های آن شناخته شده است، در بسیاری از موارد پزشک برای معالج بیمار پس از انجام معاینات فیزیکی انجام رادیولوژی را تجویز می کند تا با نتایج آن بتوان تشخیصی دقیق در مورد نوع و چگونگی وضعیت بیماری به فرد ارائه دهد. البته که روش های تصویر برداری دیگری مانند: ام آر آی، سی تی اسکن و اسکن رادیوایزوتوپ برای بررسی و ارزیابی انواع بیماری های ستون فقراتی کاربرد دارند اما در اغلب موارد اولین گزینه تجویز رادیولوژی است و بعد در مراحل بعدی و پیشرفته تر بیماری پزشک انجام هر کدام از روش های تشخیصی بالا را توصیه می کند.

یکی از دلایلی که پزشک تجویز رادیولوژی را به هر کدام از موارد فوق ترجیح می دهند البته با در نظر گرفتن کارای و مزایای منحصر به فرد آن ها، ساده و بدون عارضه بودن رادیولوژی است.

رادیولوژی ستون فقرات چگونه انجام می شود؟

رادیولوژی ستون فقرات در ابتدا با آمادگی لازمه وارد مرکز معتبری از رادیوگرافی می شوید. سپس با گذراندن مراحل پذیرش به اتاق مخصوص هدایت می شوید، در آنجا دستگاه رادیولوژی با اشعه ایکس همانند نور یا امواجی رادیوی تشعشعاتی را به نقطه مورد نظر متمرکز و ارسال می کند، این اشعه از هر نوع اشیا یا بدن هر جانوری عبور کرده و به راحتی تصاویری واضح از آن به صورت سیاه سفید ارائه می دهد. در رادیولوژی ستون فقرات بافت های متراکم بدن مانند: استخوان، چون اشعه ایکس را جذب و بلوکه می کند به صورت سفید نشان می دهد و باقی تصاویر به شکل خاکستری نمایان می شوند.

دقت کنید که تصویربرداری های ستون فقرات باید در بهترین مراکز تصویربرداری پزشکی انجام شود. مرکز تصویربرداری نماطب با در اختیار داشتن تجهیزات و لوازم بروز پزشکی آماده ارائه خدمات می باشد.

رادیولوژی ستون فقرات در چند بخش انجام می شود؟

این رادیولوژی در چند بخش انجام می شود که عبارت اند از:

  • رادیولوژی ساکروم: درد این بخش تصویری دقیق از استخوان های به هم پیوند خورده ۴و ۵ مهره نمایش داده می شود که در انتهای ستون فقرات قرار دارند.
  • رادیولوژی ستون فقرات توراسیک: در این آزمایش هم تصاویری از استخوان ۱۲ قفسه سینه که توراسیک نام دارد گرفته می شود.
  • رادیولوژی ستون فقرات گردنی: در این مرحله از رادیوگرافی تصاویری مربوط به استخوان های مهره هفتم گردن ارائه می شود.
  • رادیولوژی ستون فقرات کمری خارجی: از این مرحله از رادیوگرافی تصاویری از استخوان مره ۵ انتهای کمر و ساکروم برداشته می شود.
رادیولوژی ستون فقرات در چند بخش انجام می شود؟
رادیولوژی ستون فقرات در چند بخش انجام می شود؟

آمادگی های لازمه پیش از انجام رادیولوژی ستون فقرات

اغلب برای انجام هر کاری مانند: دریافت خدمات درمانی نیاز به آمادگی های قبل از آن است تا نتایج حاصله از آن موفقیت امیز باشد. اقدامات پیش از انجام رادیولوژی ستون فقرات عبارت اند از:

  • شب پیش از انجام رادیولوژی غذاهای نرم و آبکی مانند سوپ مصرف کنید و حتما ۳۰ دقیقه بعد از صرف سوپ روغن کرچک یا زیتون میل کنید.
  • ۲۴ ساعت قبل از انجام آن از مایعات ولرم مصرف کنید.
  • هنگام انجام رادیولوژی ناشتا باشید، این بدین معنا است که از ۸-۱۲ ساعت قبل چیزی میل نکرده باشید.
  • مصرف هر نوع دارو های تجویزی با مشورت پزشک بلامانع است.
  • خانم های که در دوران بارداری به سر می برند نمی توانند از این خدمات بهرهمند شوند.
  • رادیولوژی ستون فقرات تحت هیچ شرایطی بدون تجویز پزشک انجام نمی گیرد.
  • قبل از انجام رادیولوژی ستون فقرات لازم است روده را به طور کامل تخلیه و پاکسازی کنید.
  • در برخی مراکز رادیوگرافی حداکثر ۲ ساعت زمان صرف می شود تا بعد از پذیرش و آمادگی های لازمه رادیولوژی ستون فقرات تان را انجام دهید، پس در این مدت صبر و شکیبایی به خرج دهید تا مراحل ثبت و پذیرش به خوبی طی شوند.

جمع بندی

برای در پیش گرفتن روش درمانی متناسب با بیماری خود رادیولوژی ستون فقراتی را انجام می دهید و هم اکنون با مطالعه مطالب فوق آگاهی های تان در خصوص این روش تشخیصی افزایش یافت.

0 0 رای ها
امتیازدهی به این پست
guest

1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
trackback
کاربرد های رادیولوژی | انواع رادیولوژی | کاربرد های رایج رادیولوژی تشخیصی
۱۴۰۲/۰۱/۲۱ ۱۳:۳۹

[…] اطلاعات بیشتر می توانید مقاله رادیولوژی ستون فقرات چگونه انجام می شود؟ را […]