فهرست مطالب این نوشتار
Toggleدر مورد کرونا در بارداری
علائم کرونا و راه های مقابله با آن، پیشگیری از ابتلا به بیماری
ویروس کرونا که این روز ها بسیار سر و صدا به پا کرده تو گویی انفجار اطلاعاتی رخ داده است، اطلاعاتی ضد و نقیض که هر لحظه مدام در حال آپدیت شدن و تایید و یا رد مطالب پیشین خود هستند. طوری زندگی همه انسان های سراسر جهان را تحت شعاع قرار داده است.
از کوچک ترین فرد اعضای خانواده تا بزرگترین و کهنسالان هم در مورد این بیماری آگاهی دارند تا بتوانند با این آگاهی خود را در دام این بلای خانمان سوز نیاندازند. اما این بیماری ممکن است برای عده ای از افراد بیش از دیگران خطرناک تر است، درست است تمامی افراد در رده های سنی از این ویروس در امان نیستند، اما وضعیت افراد مبتلا به بیماری های که مربوط به نقص سیستم ایمنی و کهنسالان ضعیف الجثه و خانم ها باردار بسیار متفاوت است.
نکاتی در مورد کرونا ویروس
ویروس کرونا که هم خانواده ویروس های سارس و مرس است و از آخرین نسل ویروس های از این دست به شمار می رود، از این ویروس، تحت عنوان کووید-۱۹ یاد می کنند زیرا در سال ۲۰۱۹ میلادی پا به عرصه گذاشته است.
در حال حاضر تمامی محققان و دانشمندان سراسر جهان همت و سعی خود را بر آن داشته اند تا بتواند دارویی مبنی بر حفظ سلامتی و جلوگیری از پیشروی این بیماری بسازند، خبر خوب اینکه برخی از آن ها اعلام موفقیت کرده اند و مدعی اند بعد از ماه ها تلاش و کوشش توانسته اند دارویی تولید کنند که فرد درگیر شده را به کام تلخ مرگ نکشاند.
آمار مرگ و میری که در سراسر جهان وجود دارد نشان از فاجعه ای انسانی است.
این ویروس با نفوذ در سیستم ایمنی به سرعت اختلالاتی در سیستم تنفسی ریه ها ایجاد کرده و می تواند فرد را دچار عفونت شدید کند.
علائم ابتلا به کرونا ویروس
در ابتدا علامت های مشابه به سرماخوردگی ساده فصلی در بدن فرد آلوده ظاهر می شود و در ادامه به مرور زمان علائم شدید تر می شود. البته با توجه به بررسی های انجام شده بیش از نیمی از افراد مبتلا علامتی از خود نشان نمی دهند.
اما با این حال علائمی از جمله: گلو درد شدید، آبریزش بینی، سرفه های مکرر خشک، تنگی نفس شدید، تب طولانی مدت، خستگی مفرط، اختلال در عملکرد کلیه ها، ضعف و کاهش تعداد گلبول های سفید بدن که وظیفه حفاظت از بدن را دارند.
نشانه های این ویروس تا دو هفته نهفته است و پس از آن علائم ظاهر می گردد. همینطور کرونا ویروس جدید به سرعت به بافت نرم ریه ها حمله می کند و فرد را دچار نفس تنگی شدید می کند.
زنان باردار و ویروس کرونا
در حال حاضر پرسش هایی در مورد این که خانم های باردار بیشتر مستعد ابتلا به کرونا ویروس جدید یا همان کووید ۱۹ هستند یا خیر؟ برای بسیاری از افراد و هم چنین مخاطبین عزیز ایجاد شده است و ما بر آن داشت تا در مورد آن با توجه به مطالعات انجام شده، مطلبی در اختیارتان قرار دهیم.
بر اساس پژوهش های علمی انجام شده درباره مستعد بودن زنان باردار نسبت به ویروس کرونا و بیماری کووید ۱۹ وجود ندارد.
اما با توجه به تغییراتی که زنان باردار در سیستم ایمنی و فیزیولوژی بدنی شان متوجه هستند احتمال ابتلا به این ویروس بیش از دیگران است. به همین خاطر خانم های باردار در زمان شیوع این ویروس بیش از افراد دیگر باید مراقبت ها و اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند.
پیامد های ابتلا خانم های باردار به ویروس کرونا
باز هم علم پزشکی هنوز در مورد پیامد های ناگوار این بیماری اطلاعات دقیقی در دست ندارد. البته از دست دادن جنین، شامل: سقط جنین و زایمان جنین مرده در مورد زنان باردار مبتلا به ویروس های مشابه به کرونا مانند: سارس و مرس، مشاهده شده است، هم چنین در این راستا درجه حرارات بالای خانم باردار در سه ماهه اول حاملگی می تواند ریسک بروز نقائص مادر زادی در هنگام تولد را افزایش دهد.
روش های کنترل و مقابله با شیوع ویروس کرونا
تنها راه مصون ماندن از بیماری خطرناک اقدامات پیشگیرانه بسیار ساده ای است.
به عنوان اولین اقدام در شرایط بحرانی و اضطراری باید آرامش خود را حفظ کرد و سپس با کمک تغذیه مناسب ویتامین و پروتئین ها سیستم ایمنی بدن را تقویت کنید. لازم به ذکر است که استرس و اضطراب موجب تضعیف سیستم ایمنی می شود به همین خاطر از سوی سازمان بهداشت جهانی بر حفظ آرامش و روحیه بسیار تاکید می شود.
راهکار دیگر برای مقابله با این بیماری، رعایت بهداشت فردی است، همانطور که می دانید متاسفانه تا کنون هیچ گونه واکسن برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس کشف نشده است و تنها راه پیشگیری از ابتلا همین رعایت بهداشت فردی است. بدین ترتیب هر فردی در طول روز به دقت و به دفعات مکرر باید دستان خود را با آب صابون بشوید، از مواد ضدعفونی کننده در تمامی سطوح منزل و لوازم شخصی استفاده کند. دقت کنید در هنگام استفاده از مواد گند زدا مانند: الکل و ژل های ضدعفونی کننده هیچ گونه تماسی با چشم ها، دهان، گوش و بینی تان نداشته باشید زیرا موجب آسیب دیدگی شدید در این ناحیه می شود.
تمامی مواد خوراکی از بیرون تهیه می شود را با مواد طبیعی مانند سرکه و نمک ضدعفونی کنید و سعی کنید حتی الامکان از غذاهای پخته شده تغذیه کنید، خوراکی های خام ناپخته را در این دوران کنار بگذارید.
نتیجه گیری
با اقدامات فوق می توانید از سلامتی خود و خانواده تان محافظت کنید، زیرا سلامتی در گران بهای است که به دشواری به دست می آید. هم چنان که این بیماری به شدت شیوع پیدا کرده و میزان آلودگی و انتقال آن چندین برابر بیش از تمامی ویروس های مشابه است.