تهران، خیابان سپاه، بین پل چوبی و میدان سپاه، شماره 116

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

بهترین مرکز سونوگرافی تیروئید

شما اینجا هستید:

سونوگرافی تیروئید

بهترین مرکز سونوگرافی تیروئید

سونوگرافی تیروئید

در سونوگرافی تیروئید و پاراتیروئید، برای تولید تصاویر از غده تیروئید از یک سری امواج صوتی استفاده می شود و دکتر رادیولوژیست با توجه به آن تصاویر، اندازه و شکل این غده در بدن را بررسی کرده و کم کاری یا پرکاری این غده را تشخیص می دهد. کم کاری و پرکاری تیروئید، سایز و شکل این غده را تغییر می دهد و باعث ایجاد مشکلاتی برای بیمار می شود. با توجه به این مشکلات، پزشک متوجه وجود بیماری های مربوط به غده تیروئید در بیمار می شود.

سونوگرافی تیروئید زمانی انجام می شود که پزشک نیاز به بررسی بیشتر بافت تیروئید داشته باشد.

با توجه به اینکه در سونوگرافی تیروئید، تصاویر به صورت لحظه ای تولید می شود، پزشک می تواند برای دیگر پروسیجرهای پزشکی، مثل نمونه برداری تیروئید از آن استفاده کند. برای انجام سونوگرافی تیروئید نیاز به آمادگی خاصی نیست و نیاز نیست قبل از انجام آن، کار خاصی انجام داد.

سونوگرافی تیروئید بدون خطر می باشد و و برای انجام آن از یک وسیله به نام مبدل یا پروپ و ژل مخصوص که روی سطح پوست مالیده می شود، استفاده می شود. در اثر انعکاس امواج با اعضای بدن، تصاویر تولید می گردد. در این روش به دلیل اینکه تصویربرداری در لحظه انجام می شود، می توان جریان خون در رگها، حرکت اندامهای داخلی و ساختار آنها را مورد بررسی قرار داد.

نحوه انجام سونوگرافی

برای انجام این سونوگرافی بیمار روی تخت خوابیده و پزشک وسیله مخصوص سونوگرافی که پروپ نام دارد و آغشته با ژل سونوگرافی است روی سطح پوست حرکت می دهد، در این حالت امواج صوتی به درون بافت های بدن انعکاس پیدا می کند و پزشک از طریق مانیتوری که در اختیار دارد تصاویر مربوط به توده سونوگرافی شده را دریافت می کند. این سونوگرافی هیچ دردی برای بیمار ندارد و به دلیل اینکه اشعه ای وارد بدن نمی شود هیچگونه عوارضی برای بیمار ندارد. بنابراین خانم های باردار در صورت نیاز با خیال آسوده میتوانند از این سونوگرافی استفاده کنند.

سونوگرافی تیروئید
سونوگرافی تیروئید

سونوگرافی تیروئید چه زمانی انجام می شود؟

  • به جهت تشخیص توده در تیروئید یا ساختارهای مجاور آن

هنگامی که بیمار متوجه برآمدگی در گردن خود می شود و یا پزشک علائمی که احتمال وجود ندول تیروئید را داده باشد از این سونوگرافی استفاده می کند.

  • برای بررسی ظاهر ندول های تیروئید و همچنین تشخیص خوش خیم یا بدخیم بودن آن ها و اینکه آیا نیاز به نمونه برداری هست یا خیر

تشخیص بدخیم یا خوش خیم بودن توده ها با بررسی بافت توده ها و ندول های موجود در تیروئید توسط پزشک صورت می گیرد. اگر مشخص شود که این توده ها بدخیم هستند در مرحله بعد پزشک از توده ها نمونه برداری می کند. به این صورت که یک سوزن باریک توسط دستگاه سونوگرافی وارد در محلی که بی حسی موضعی شده است، می شود و از بافت های مورد نظر نمونه گیری می شود.

مزایای سونوگرافی

  • غیرتهاجمی و بدون سوزن یا تزریق است.
  • دردناک نیست، در دسترس و ارزانتر از سایر روش هاست.
  • بسیار ایمن است و از اشعه ایکس در آن استفاده نمی شود.
  • تصایر ثبت شده واضح می باشد.
  • تصاویر لحظه و واقعی هستند و می توان همزمان نمونه برداری نیز انجام داد.

مقالات مرتبط با این مطلب

سونوگرافی کبد

سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادرار

سونوگرافی سرطان سینه

0 0 رای ها
امتیازدهی به این پست
guest

3 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
عرفان گرامی زاده
عرفان گرامی زاده
۱۳۹۸/۱۰/۱۲ ۰۴:۳۲

پسر ۱۶ ساله من در فوتبال زانوش بر اثر پیچ خوردگی حدودا ۲ و نیم ساعت درد شدید گرفت و دکتر بدون معاینه ام ار ای نوشت ولی تا عصر دردش خیلی کم شد سوالم اینه که با توجه به این که یک روز بعد از اسیب دیدگی دردش خیلی خیلی کم شد و ورم و قرمزی نداره آیا ام ار ای نیازه و آیا ضرری دلره؟

F
F
پاسخ به  عرفان گرامی زاده
۱۴۰۰/۰۹/۱۰ ۰۴:۵۸

سلام بله، نیازی به معاینه نیست،با عکس برداری مشخص میشه،که اگر ضربه باعث آسیب جدی به ناحیه زانو،شده،باشه،بتونید سریع درمانش کنید